[...] lędźwiowego o 1.8%, trening sprzyjał podtrzymaniu gęstości mineralnej kości u kobiet trenujących, tymczasem nieaktywność w grupie kontrolnej sprzyjała jej utracie, masa mięśniowa, siła mięśni i równowaga dynamiczna wzrosły u kobiet trenujących siłowo i zmniejszyły się w grupie kontrolnej. Wnioski Ćwiczenia siłowe o wysokiej [...]
[...] galaretkę umieszczamy w misce i dokładnie blendujemy. Foremkę o wymiarach około 15 x 17 cm wykładamy folią spożywczą i przelewamy masę. Wkładamy do lodówki. Po około 2 h masa powinna się dobrze zsiąść. Kroimy ją na kawałki - ja dzielę na 16 sztuk. Kosteczki układamy od siebie w takiej odległości, by swobodnie oblać je czekoladą. Czekoladę z [...]
Czego potrzebujemy: Spód: 80 g wiórków kokosowych 100 g płatków owsianych 150 g masła orzechowego - ja użyłam z nerkowców wersja crunchy 50 g rozpuszczonej gorzkiej czekolady 50 g jogurtu naturalnego Masa: 400 g serka wiejskiego lekkiego 70 g ulubionego białka - ja użyłam słony karmel 15 g żelatyny + 150 ml wrzątku Jak wykonać: Wszystkie składniki [...]
Czego potrzebujemy: 100 g choco muffin 20 g oleju 100 ml mleka 250 g twarogu półtłustego 200 g jogurtu naturalnego 2% 50 g ulubionego białka - u mnie oczywiście słony karmel 15 g żelatyny + 100 ml wody 70 g masła orzechowego 100 g daktyli szczypta soli Jak wykonać: Choco Muffin przygotować zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Ja używam tortownicy [...]
[...] izolat, mąkę kokosową oraz posiekane orzechy ziemne. Wszystko dobrze wymieszać. Foremkę wyłożyć folią i równo rozprowadzić masę. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Jak masa będzie twarda pokroić na kawałki. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę wraz z olejem kokosowym lub kremem NutWhey i udekorować michałki. Po godzinie w lodówce będą [...]
[...] wbijamy jajko, przekładamy serek, jogurt i miód. Wszystko chwilę miksujemy. Nie trzeba blendować serka na gładko. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Jeśli masa wydaje Wam się za sucha, dodajcie kilka łyżek mleka. Foremkę o średnicy 18 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę. Pieczemy około 25 - 30 minut w 180 [...]
Czego potrzebujemy: 300 g mrożonych lub świeżych warzyw 3 białka jaja kurzego 3 całe jajka 120 g jogurtu naturalnego 200 g fileta z kurczaka 5 g oleju przyprawy Jak wykonać: Olej rozgrzewamy na patelni i dusimy warzywa około 8 minut. Pod koniec duszenia doprawiamy ulubionymi przyprawami. Jeśli używamy świeżych i/lub twardych warzyw - dusimy je do [...]
[...] Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Serek wiejski blendujemy, dodajemy erytrytol, matchę, schłodzoną żelatynę i dokładnie miksujemy. Masę wylewamy na wafle. Jak masa zacznie tężeć, w garnuszku rozpuszczamy Pistachio nutwhey i w momencie gdy jest już lejący rozprowadzamy po stężałej masie i układamy górną warstwę wafli. Całość [...]
[...] pieczenia 1 jajko Dziki olej kokosowy do dekoracji - owoce, Dziki sos, masło orzechowe Jak wykonać: Wszystkie składniki miksujemy razem i odstawiamy na około 20 minut. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodajemy kaszy "na oko" i ponownie mieszamy. Patelnię spryskujemy olejem kokosowym, dobrze rozgrzewamy i łyżką nakładamy masę. Placuszki smażymy z [...]
Kwestia stosowania rozmaitych diet, suplementów oraz leków w trakcie ciąży budzi wiele pytań i nie powinno to dziwić. Złota zasada to konsultacja wątpliwości z lekarzem, a nie podejmowanie decyzji na podstawie treści stron internetowych. Niemniej ostatnio pojawiły się bardzo ciekawe badania dotyczące kofeiny. Czy w ciąży można pić kawę? [...]
[...] 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jak wykonać: Wszystkie składniki umieszczamy w misce i wyrabiamy ręką. Im dłużej tym lepiej - im cieplejsze masło - tym bardziej elastyczna masa. Formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i spłaszczamy. Układamy na papierze do pieczenia. Jeśli macie stemple do ciastek można ich użyć - ja skorzystałam z [...]
[...] wlewamy mleko i wodę, dodajemy kaszę i gotujemy około 15 minut - aż kasza wciągnie cały płyn. Do gorącej kaszy dodajemy Nutwhey Pistachio oraz WPC i dokładnie miksujemy. Jak masa nieco przestygnie dodajemy posiekane pistacje - dokładnie mieszamy. Zostawiamy całość do ostygnięcia. Z zimnej masy formujemy kulki i otaczamy w wiórkach kokosowych. [...]
[...] kokosowy Sposób przygotowania: Płatki ryżowe oraz daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na chwilę. Następnie wszystkie składniki wrzucamy do miski i blendujemy. Jeśli masa jest za rzadka dodajemy więcej mąki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy z obu stron. Wartości odżywcze ( 1 omlet ): KCAL 70,47 kcal BIAŁKO 3,3 g WĘGLOWODANY 8,28 g [...]
[...] Odżywkę białkową wymieszać z jogurtem greckim. Do pojemnika, który można umieszczać w zamrażarce, nałożyć naprzemiennie jogurt i owoce. Umieścić w zamrażarce na kilka godzin, aż masa zamarznie. Lody wyjąć ok. 30min wcześniej przed nakładaniem, żeby zmiękły. Wartości odżywcze dla całości: Białko: 62g Tłuszcz: 2g Węglowodany: 28g 375kcal
[...] szczypta soli 30 g miodu ( dla wersji light - słodzik ) Jak wykonać: Wszystkie składniki wkładamy do blendera i przez kilka minut blendujemy na wysokich obrotach. Gdy masa będzie miała kremową konsystencję, przekładamy ją do słoika i wkładamy do lodówki. Pudding najlepiej smakuje po całej nocy spędzonej w lodówce - nasiona chia idealnie [...]
[...] z solą 15g odżywki białkowej bezsmakowej 20g syropu klonowego 100g czekolady proteinowej Wykonanie: masło orzechowe wymieszaj razem z syropem klonowym i odżywką białkową, masa powinna być zwarta i plastyczna Uformuj 12 jajek i włóż je na godzinę do zamrażarki Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i oblej nią zamrożone jajka Przechowuj w lodówce [...]
Składniki: Jajko M 40 g oleju rzepakowego 140 g mleka Olejek waniliowy 160 g mąki pszennej 70 g erytrytolu Łyżeczka proszku do pieczenia Przepis na 6 sztuk W jednej misce mieszamy za pomocą trzepaczki jajko, olej, mleko i kilka kropel olejku waniliowego. W drugiej misce mieszamy ze sobą mąkę, erytrytol i proszek do pieczenia. Następnie [...]
[...] tuńczyka cukinia pieczarki rzodkiewki cebula bazylia przyprawy do smaku Sposób przygotowania: Ugotować ryż Wszystkie składniki należy zblendować, tak aby powstała gładka masa. Wyłożyć gotową masę na papier do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec ok. 45 min. do momentu aż placuszki będą przyrumienione. Wartości [...]